Chocolade mousse

Chocolade mousse

Chocolade mousse

  • 150 Gram Pure chocolade (Callebaut)
  • 5 eiwitten
  • 150 milliliter ongezoete slagroom
  • 2 eetlepels geraspte chocolade

Bereidingswijze

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Klop de eiwitten met iets suiker tot mooie pieken.
  • Sla de slagroom lobbig (yoghurt dikte).
  • Nu gaan we eerst een beetje familie maken zoals we dat noemen. Laat de chocolade iets afkoelen en voeg 1 lepel aan de eiwitten toe en meng dit voorzichtig en doe dit het zelfde bij de slagroom room.
  • Nu kunt u de rest van de chocolade toevoegen aan de eiwitten en deze er door heen spatelen
  • Voeg nu de slagroom toe en spatel deze heel voorzichtig door de eiwit/chocolade massa.
  • Laat deze massa minimaal een uur opstijven in de koelkast.
  • Spuit op en garneer af met de geraspte chocolade.

Door een scheutje cognac toe te voegen maak je heel snel je eigen kerst dessert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *