Runderstoof

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

  • 2 kg rundvlees(riblappen)
  • 500 gram spekblokjes
  • 6 rode uien
  • 400 gram champignons
  • 6 tenen kloflook
  • 350 gram geraspte wortels
  • 350 gram bleekselderij
  • 6 grote takken rozemarijn
  • 8 grote takken tijm
  • 2 blikjes tomaten puree
  • 1 Liter rode wijn
  • 2 liter runderbouillon
  • 2 grote lepels Maizena

Bereidingswijze

    • Snijd het rundvlees is mooie stukjes van 2 cm.
    • Bak het rundvlees mooi bruin samen met de spekjes, knoflook, champignons en ui.
    • Voeg hier de tomaten puree aan toe en laat even kort mee bakken.
    • Voeg daarna de verse kruiden, wortels en bleekselderij toe.
    • Laat dit geruime tijd trekken tot het in begint te dikken en het vlees uit elkaar valt. Daarna kunt u de maizena toevoegen om het geheel te binden

Lekker met verse aardappelpuree of rijst!.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *