appeltaart recept

Appeltaart recept

Appeltaart recept

  • 3 kanzi appels
  • 2 bastogne koekjes
  • 200 milliliter room
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels kaneel

    Bereidingswijze

  • Als eerste snijden we 1 appel aan mooie kleine blokjes.
  • Daarna klop je de slagroom goed stijf.
  • verdeel de room over twee schaaltjes.
  • voeg bij het ene schaaltje room de helft van de appelblokjes toe.
  • De andere helft van de appelblokjes bakken we lichtjes bruin in roomboter en voegen hier de suiker en kaneel aan toe. (laat dit even goed karameliseren).
  • als deze gebakken appelblokjes afgekoeld zijn kunt u dit met de andere helft van de room mengen
  • crunch de koekjes helemaal fijn en leg dit onder in het glaasje.
  • De andere appel gaan we nu zo dun mogelijke plakjes van snijden.
  • boven de bastogne koekjes beginnen we met 1 dun gesneden plakje appel.
  • op deze appel volgt een kwart van de massa van de room met koude appel.
  • Daarna weer een plakje appel. Hierboven vullen we het af met de warme room/ appel bereiding
  • En hierboven doen we hetzelfde nogmaals met de koude variant.
  • Het af garneren laten we vandaag geheel in uw hand.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *