Lekker recept risotto

Risotto recept

Risotto recept voor 6-8 personen

  • 500 gram risotto.
  • 5 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote thee kom witte wijn (liefst droog)
  • Snufje zout
  • 2 liter kippenbouillon
  • 300 gram bospaddestoelen
  • 300 gram oesterzwammen

Bereidingswijze

  • Snijd de sjalotjes en teentjes knoflook mooi fijn.
  • Fruit deze 2 minuutjes aan.
  • Bak daarna de risotto rijst 2 minuten  mee.
  • Blus het geheel af met 1 thee kom witte wijn.
  • Als de wijn goed is opgenomen door de rijst 1 grote lepel bouillon toevoegen.
  • U blijft het bouillon toevoegen herhalen tot dat de rijst gaar is.
  • Daarna paddomix fijn snijden en goud bruin bakken.
  • Als de risotto gaar is kunt u de paddenstoelenmix toevoegen.
  • Rustig door met elkaar mengen.

Tip: voeg als laatste nog 2 eetlepels mascarpone toe voor een extra romige smaak

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *