Creme Brulèe recept

Creme Brulèe recept voor 4 personen

  • 2 dl. Volle melk
  • 2 ½ dl. Room
  • 1 vanille stokje
  • 100 gram suiker
  • 5 eidooiers
  • 4 eetlepels

Bereidingswijze

  • Merg uit het vanille stokje schrappen.
  • Het stokje, de melk, het room, de suiker aan de kook brengen. Even laten trekken (5 min ongv)
  • Eidooiers los kloppen in een bekken voeg de ‘nog warme` massa al roerend toe.
  • Het mengsel over doen in de daarvoor bestemde schaaltjes.
  • Zet deze schaaltjes af gedekt tot aan de rand onder water in een oven schaal.
  • De oven op 160 graden de creme brulee’s garen in ongv 45 minuten

 Allergieën en intoleranties:

  • Gluten
  • Eiwitten
  • Lactose
  • suiker
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *