Wrijf de drumsticks goed in met zout en gemalen peper.
Bak deze in roomboter mooi goudbruin en krokant.
Snijd de bacon, champignons, ui en knoflook in kleine stukken.
De snijverhouding doet er niet toe deze zeven we er op het laatst uit.
Als u alles gesneden heeft bakt u de bacon even uit voegt u de rest van de gesneden garnituren toe.
Daarna kunt u daar de tomaten puree aan toevoegen.
Dit alles inclusief de kip plaatst u in een mooie grote pan en blust u af met de rode wijn.
Voeg hierbij de verse kruiden.
Als de alcohol redelijk verdampt 1 minuut 30 ongeveer kunt u de sterke kippenbouillon toevoegen.
Dit laat u gedurende 1 uur zachtjes garen.
Daarna kunt u de kip uit de garnituren halen en het overige zeven.
Het vocht kookt u verder in en bind het desnoods af tot gewenste dikte.
Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
https://www.frankvansteeg.nl/wp-content/uploads/sites/90/2014/11/coq.png255355Frank van Steeghttps://frankvansteeg.nl/wp-content/uploads/sites/90/2016/12/logo-frank-1.pngFrank van Steeg2014-11-19 07:45:192014-11-17 23:08:39Coq au vin
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!