coq au vin

Coq au vin

coq au vin

  • 8 grote drumsticks
  • 250 gram dun gesneden bacon
  • 750 milliliter soepele rode wijn
  • 1,5 liter kippen bouillon
  • 1 blikje tomaten puree
  • 250 gram champignons
  • 3 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 4 takken verse rozemarijn
  • 5 takken verse tijm
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Wrijf de drumsticks goed in met zout en gemalen peper.
  • Bak deze in roomboter mooi goudbruin en krokant.
  • Snijd de bacon, champignons, ui en knoflook in kleine stukken.
  • De snijverhouding doet er niet toe deze zeven we er op het laatst uit.
  • Als u alles gesneden heeft bakt u de bacon even uit voegt u de rest van de gesneden garnituren toe.
  • Daarna kunt u daar de tomaten puree aan toevoegen.
  • Dit alles inclusief de kip plaatst u in een mooie grote pan en blust u af met de rode wijn.
  • Voeg hierbij de verse kruiden.
  • Als de alcohol redelijk verdampt 1 minuut 30 ongeveer kunt u de sterke kippenbouillon toevoegen.
  • Dit laat u gedurende 1 uur zachtjes garen.
  • Daarna kunt u de kip uit de garnituren halen en het overige zeven.
  • Het vocht kookt u verder in en bind het desnoods af tot gewenste dikte.
  • Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *